Erken çocukluk döneminde aile katılımı ne kadar çok olursa çocuğun gelişimsel çıktıları da bir o kadar artar. Çocuğun, anne-baba-öğretmen işbirliğini görmesi yuvaya ve eğitmenlere bağlanması açısından çok önemlidir. Bu sebeple ailelerimizle sık sık bir araya geliriz. Mevsim değişim zamanlarında piknik, kestane-sahplep veya kamp gibi etkinlikler düzenleriz. Bu özel günlerde bir araya gelirken, gerekli organizasyonları anne-baba grubumuz üstlenir. Anne-baba grubumuzun bir de temsilcisi olur ve bu temsilciyi aileler kendileri seçerler. Aday ailelerimiz isterlerse aile temsilcimizle yuvaya kayıt sürecinde görüşebilirler. Aile temsilcimiz aynı zamanda tanışma toplantılarımıza katılır ve deneyimlerini aktarır.
Aile-yuva ilişkisinin bir diğer parçası da ev ziyaretleridir. Oryantasyonu tamamlanan çocuklara bir süre sonra ev ziyareti yaparız. Hem çocuğun bağlanmasını kolaylaştırmak için hem ev ortamını görmek için hem de aileyle aramızdaki güven ilişkisini pekiştirmek için yaparız ev ziyaretlerini.
Ailelerin bir araya gelmesi, kendi içlerinde deneyim aktarımı yapmaları ve zorlandıkları anları paylaşmaları gibi diyaloglar da geliştirir. Çocukların arkadaş olmaları kadar anne babaların da birbirleriyle ilişkilenmeleri yaratmak istediğimiz Hasat kültürüne çok katkı sağlar.